Comisarul ONU: opriti transferarea refugiatilor in Ungaria

] Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) [site-ul oficial] a declarat într-un comunicat de presă [luni] că toate transferurile solicitanților de azil din alte state UE către Ungaria ar trebui suspendate în temeiul Regulamentului Dublin [JURIS] Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) [site-ul oficial] a declarat într-un comunicat de presă [luni] că toate transferurile solicitanților de azil din alte state UE către Ungaria ar trebui suspendate în temeiul Regulamentului Dublin. Regulamentul Dublin definește modul în care UE stabilește statul în care trebuie să revizuiască cererea solicitantului de azil. Înaltul Comisar Filippo Grandi a declarat: "Având în vedere situația înrăutățitoare a solicitanților de azil în Ungaria, solicit Statelor să suspende transferul solicitanților de azil în Dublin în această țară până când autoritățile maghiare își vor alinia practicile și politicile la drept internațional." Drepturile populațiilor migrante au apărut ca probleme umanitare semnificative în întreaga lume, inclusiv în Uniunea Europeană, deoarece milioane de persoane solicită azil din partea națiunilor de conflict. În martie experții ONU pentru drepturile omului au dezaprobat [raportul JURIST] al procedurii de returnare a migranților din UE. În februarie, Human Rights Watch și-a exprimat îngrijorarea [raportul JURIST] cu privire la un amendament propus pentru migrația din Ungaria. Ministrul austriac de Interne, Wolfgang Sobotka, a declarat [raportul JURIST] în septembrie că Austria va duce Ungaria la Curtea Internațională de Justiție în cazul în care Ungaria nu începe să accepte emigranții întorși care au trecut în Austria din Ungaria.

Leave a message