Maria Pop

Managing Partner  
Maria Pop

Maria Pop

Managing Partner  

Maria Pop

Managing Partner  

Avocat Coordonator

Maria Pop este fondatorul societatii civile de avocato Pop si Asociatii. Are o experienta vasta in ceea ce priveste problema investitorilor straini in Romania, practicand dreptul afacerilor de peste 20 de ani si care este implicata in activitati corporative, fuziuni si achizitii (inclusiv structurarea unei varietati de asociatii comune/ aranjamente contractuale, probleme de reorganizare) in solutionarea litigiilor, probleme bancare, restructurare si insolvabilitate.

Maria a asistat fonduri de capital privat, fonduri de investitii si investitori din domeniul privat in formarea, cresterea capitalului, management si o varietate de aspecte organizationale. De asemenea, ea se implica activ in proceduri de insolventa si faliment, ofera asistenta/reprezentare companiilor si actionarilor acestora care se ocupa de situatii de restructurare si de insolventa, reprezentand, de asemenea, drepturile creditorilor in procedurile de insolventa si de faliment.

Domenii de interes:

 • Corporativ/ Fuziune si Achizitii
 • Legea bancara si investitionala straina
 • Solutionarea litigiilor
 • Restructurarea si insolventa
   

Experienta:

 • Consilierea unui furnizor de telefonie mobila de varf pentru serviciile corporative in curs de dezvoltare. De asemenea, a efectuat o analiza amanuntita a diligentei privind problemele comerciale si contractuale, accentuand problemele juridice si propunand solutii personalizate pentru directorii si actionarii furnizorului companiei.
 • Consultanta pentru o mare companie romaneasca de productie a otelului in ceea ce priveste toate aspectele legate de corporatii, inclusiv finantarea intragrupurilor, majorari de capital si management, precum si in ceea ce priveste diverse acorduri comerciale cu partenerii sai de afaceri.
 • Consilierea unei companii straine, furnizoare de energie, in legatura cu asocierea sa cu o companie romaneasca prin pregatirea documentatiei privind aceasta asociere, majorarea capitalului social, precum si privind revizuirea aspectelor corporative si bancare legate de petrol.
 • Consilierea unui producator de sticla de top in legatura cu o investitie propusa pe teren in Romania, precum si legat de propunerea de achiztie a unei investitii majoritare pentru un producator din Romania.
 • Asistenta unei societati grecesti de constructie in ceea ce priveste activitatile curente in Romania, inclusiv asocierea mixta cu municipiul Iasi. De asemenea, consilierea cu privire la toate problemele legate de contractul de modernizare a liniei de tramvai, precum si pentru reabilitarea sistemului de semnalizare pentru tramvaiul local. De asemenea, asistarea clientului in numeroase litigii privind achizitia publica de reabilitare a tramvaielor, drumuri sau cladiri rezidentiale.
 • Consilierea unei comanii cosmetice pentru stabilirea unei prezente locale in Romania, in numirea ei ca si consilier principal al filiatiei romanesti, consiliere pe diverse probleme comerciale.
 • Consilierea unei companii din industria tutunului cu privire la toate aspectele corporatiste ale filialelor sale din România, precum și elaborarea și negocierea diferitelor acorduri de distribuție, decorare, agenție și servicii.
 • Sprijinirea unui mare fond de investitii din Luxemburg pentru acordare de asistenta juridica in vederea demararii activitatii sale in Romania si consiliere in probleme juridice relevante privind achizitionarea a 65% din capitalul unei importante companii IT.
 • Asistarea unei companii in probleme corporative si comerciale legate de activitatea filialei din Romania, precum si acordarea de consultanta juridica legata de activitatile zilnice, inclusiv pentru diverse probleme corporative si elaborarea si negocierea vanzarii si cumpararii, distributiri, acorduri de factoring si constructii
 • Asistarea in probleme legate de reorganizare in cadrul unei companii nationale, precum si diverse probleme comerciale, inclusiv negocierea acordurilor de distributie, redistributie si acordurile agentiei.
 • Asistarea unui fond de investitii in legatura cu investiile in dolari americani in valoare de 10 milioane in diverse companii locale, precum si consiliere legata de achizitionarea stocurilor producatorilor de carne din Romania si intocmirea unui due diligence legat de incheierea tranzactiei.
 • Asistarea unuia dintre cei mai mari producatori de cafea din Romania in legatura cu toate problemele privind schimbarea structurii si a managementului actiunilor.
 • Asistenta (in colaborare cu WEBER MAXL & PARTNER) a diferitelor aspecte corporative si a efectuat o diligenta exigenta privind aceste probleme, sfatuind clientul legat de schimbarile necesare firmei si a pregatit un raport juridic legat de diligenta cu privire la proiectul Southwind.
 • Asistarea unui investitor in legatura cu investitia sa intr-o companie romaneasca, o companie de distributie a produselor farmaceutice, a redactat, de asemenea, o revizuire amanuntita a legii privind diligenta juridica a societatilor vizate, oferind avisul juridic general cu privire la activitate, redactand documentele legate de vanzari, asistand investitorul in legatura cu intregul proces de investitie.
 • Asistenta in legatura cu achizitionarea unui pachet de 100% actiuni in cadul unei societati producatoare de otel, precum si redactarea ofertei privind achizitionarea actiunilor societatii, redactarea contractului de vanzare-cumparare de actiuni si documentatia justificata (inclusiv acordurile care urmeaza a fi incheiate cu Ministerul Finantelor, cu Agentia de recuperare a activelor din Romania si cu Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Exim Bnk) si obtinerea tuturor autorizatiilor necesare de la autoritatile romane.
 • Asistând la dobândirea unei investitii majoritare într-o societate pentru desfășurarea de "Activități de servicii de extragere a benzinei prime și a gazului pur", a pregătit, de asemenea, toate documentele pentru tranzacție, precum și a oferit informatii cu privire la negocieri.
 • Asistând în legătură cu achiziționarea unuia dintre cei mai buni curieri rapizi români, a acționat și ca avocat principal și, prin urmare, a îndreptat procesul de due diligence și a întocmit și negociat toate documentele privind tranzacțiile, inclusiv acordurile acționarilor, acordurile de finanțare și împrumut, și alte tranzacții securizate.
 • A asistat un cunoscut consorțiu german în legătură cu achiziționarea unuia dintre cei mai mari producători de pantofi români a redactat și a negociat toate documentele tranzacționale, inclusiv acționarii și acordurile de vot, acordurile de finanțare și împrumut, acordurile de împrumut și alte tranzacții securizate.
 • Asistența acordată consorțiului britanic în legătură cu construirea unui dom pentru Lafarge România a elaborat, de asemenea, toate documentele necesare pentru tranzacție și a informat clientul în timpul procesului de construcție a domului.
 • Asistenta la privatizarea societatii Baneasa SA, reprezentand si investitorul in procesul impotriva Guvernului Roman.
 • Asistență în legătură cu parteneriatul lor cu un anumit investitor străin și cu "A.P. - Proiectul de Renovare ", inclusiv pregătirea și / sau revizuirea documentelor aferente, cum ar fi acordurile acționarilor, împrumuturile pentru construcție, ipoteca și / sau contractele de garanție, contractele de cesiune de dreptui și alte chestiuni bancare conexe.
 • Asistând la implementarea unui proiect de birouri pentru clădiri, a oferit consultanță cu privire la statutul juridic, economic și urban al terenului, a redactat documentația de vânzare-cumpărare, instrumentele de asigurare și a revizuit aranjamentele de finanțare aferente.
 • Asistenta juridica in diverse proceduri judiciare impotriva distribuitorilor proprii si cumparatorilor de produse farmaceutice pentru recuperarea anumitor datorii.
 • Asistenta juridica pentru un litigiu complex ce implica o creanta de 15 milioande de dolari americani datorata de Republica Moldova, precum si reprezentarea clientului in instanta si obtinerea unei solutii favorabile clientului, inclusiv o cerere de insolventa.